از حرف تا واقعیت شروع یک استارت‌ آپ و کسب و کار آنلاین

کسب و کار آنلاین
کسب و کار آنلاین

start-startup

راه‌اندازی و توسعه‌ی یک کسب و کار آنلاین یا یک استارت‌ آپ این روزها تبدیل به موضوع داغ و جذابی شده است که سایت‌ها و وبلاگ‌های زیادی راجع‌به آن نوشته‌اند. مُدعای این حرف می‌تواند یک جستجوی ساده در گوگل باشد.

اما چیزی که در بین این مطالب جلب توجه می‌کند نظرهای ارسالی کاربران می‌باشد، نظراتی که به نویسنده‌ی مطلب نوشته شده درباره‌ی کسب و کارهای آنلاین گوش‌زد می‌کند حرف‌های گفته شده در نوشته، در واقعیت رنگ دیگری به خود می‌گیرند.

پیدا کردن یک نیاز در بازار و انتخاب بخش کوچکی از آن، تحقیق و راه‌اندازی یک وبسایت، بازاریابی اینترنتی و تبلیغات و چندین و چند توصیه‌ی دیگر برای راه‌اندازی یک کسب و کار اینترنتی موفق، همگی خوب و لازم‌اند اما عمل کردن به این توصیه‌ها به معنی موفقیتِ قطعیِ شما در راه‌اندازی و توسعه‌ی یک کسب و کار اینترنتی نیست! در حالی که عمل نکردن به این توصیه‌ها نیز قطعاً مساوی است با شکست کسب و کار اینترنتی شما!

اصلاً قصد نا امید کردن شما را نداریم، بلکه زرین پال می‌خواهد با بیان تجربه‌هایی از کسب و کارهای آنلاین موفق، دیدِ بازتر و واقع‌گرایانه‌تری به شما هدیه دهد برای یک تصمیم‌گیری درست و شناختِ مسیر پیش رویتان.

برای کسب و کار آنلاین سرمایه‌گذاری در آخر لیست!

شکی نیست که راه‌اندازی یک کسب و کار آنلاین نیاز به سرمایه دارد، اما تاکید و تمرکز بیش از حد روی این موضوع اشتباه است.

ایده و موضوع کسب و کار آنلاین، تیم اجرایی قوی، به کارگیری تجربیات و استفاده از الگوهای آزمایش شده‌ی جهانی مواردی هستند که در یک کسب و کار آنلاین موفق جلوتر از سرمایه قرار می‌گیرند. در این لیست بسیار مهم، سرمایه‌گذاری در آخر لیست قرار دارد.

متاسفانه در فضای استارت‌ آپ‌ های ایران چیزی که بیش از همه مورد توجه است سرمایه‌گذاری روی کسب و کار است و اگر این کسب و کار موفق نشود، همه عدم سرمایه‌ گذاری لازم و مناسب را علت شکست می‌دانند.

راه اندازی کسب و کار آنلاین با ۱۸ ساعت کار روزانه 😐

کسانی که در نوشته‌هایشان راه‌اندازی یک کسب و کار آنلاین را بسیار ساده می‌شمارند، هدفی جز جذب مخاطب و بازدیدکننده برای تارنمای خود ندارند، چرا که واقعیت این است و شما باید بدانید شروع و توسعه‌ی یک کسب و کار آنلاین و یا تاسیس یک شرکت یا تجارتی به شکل استارت‌آپ نیازمند روزانه ۱۴ تا ۱۸ ساعت فعالیت مفید است آن هم برای مدت چندین سال برای حاصل شدن یک نتیجه‌ی خوب.

start-startup-tweet

 راه اندازی کسب و کار آنلاین و مجوزهای لازم و توزیع مناسب

تجربه نشان داده است که مشکلات بزرگ و حل نشدنی‌ای بر سر راه کسب و کارهای اینترنتی در ایران وجود ندارد. فعالیت در حوزه‌ی تجارت الکترونیک و فروش اینترنتی صرفاً نیازمند مجوزهایی از اَصناف و دریافت نماد اعتماد الکترونیکی است.

اما این نکته را باید بدانید که زیرساخت توزیع و گستردگی شبکه‌ی پُستی ایران که نسبتاً عملکرد مناسبی هم دارد، متناسب با کسب و کارهای اینترنتی طراحی نشده است. در ابتدای کسب و کار آنلاین‌تان شاید توزیع از طریق پُست کارآمد باشد اما مطمئناً برای توسعه‌ی فعالیت‌هایتان باید به دیگر روش‌های توزیع نیز نگاهی داشته باشید. البته اگر کسب و کار آنلاین شما به توزیع کالا نیاز داشته باشد.

محتوا، وبسایت شما را زیبا و پر بازدید می‌کند!

یک وبسایت با طراحی ساده و کاربردی بسیار خوب است، استفاده از تکنیک‌های بهینه‌سازیِ جستجو برای هدایت ترافیک به وبسایت خوب است، اما کافی نیست!

تولید محتوای غنی و مفید به زبان فارسی است که باعث جذب هرچه بیشتر بازدیدکنندگان به وبسایت شما می‌شود. شاید کمی شعارگونه به نظر برسد اما واقعیت است، تولید محتوای تخصصی و بی‌طرفانه‌ای که مورد استقبال کاربران قرار بگیرد یکی از عوامل مهم در توسعه‌ی کسب و کار اینترنتی شما محسوب می‌شود، شک نکنید!

اما کلام پایانی

اگر تا به اینجا همراه مطلب بوده باشید شاید در دلتان می‌گویید ما هم دیگر زیادی سخت گرفته‌ایم و از آن طرفِ بوم اُفتاده‌ایم، اما حقیقت این است که راه‌اندازی یک کسب و کار اینترنتی زمان مناسبی برای آزمون و خطا یا قدم گذاشتن در مسیری ناشناخته نیست.

در این مطلب سعی شده تجربه‌ها و واقعیت‌های راه‌اندازی و توسعه‌ی یک کسب و کار آنلاین، صادقانه بیان شود تا در مسیر شناخته‌ شده‌‌تری قدم بردارید.

Posted by
محمد عباسی‌فرد

سلام، من محمد عباسی‌فرد هستم. مدیر محتوا و روابط عمومی سابق زرین‌پال که همیشه سعی می‌کنه یاد بگیره، انجام بده و خوشحال باشه :)

15 دیدگاه

  1. علی امیری

    محمد جان اول از همه بايد از قلم خوندنی ايت تشکر کنم. و همچنين منابع و ماخذ در اين نوشته 😉
    يه نکته ای که هميشه وجود داره اين هست که هيچ کاری بدون سختی نيست و هر کاری سختی داره. ممکن هست از بيرون ساده و شيرين باشه ولی قطعا وقتی وارد کار بشيم سختی هایی وجود داره. اين مورد که تو شرکت های استارت آپی هم فضا های جذاب و شيرينی های کاری وجود داره به اين دليل هست که کارآفرين ها از کارشون لذت ميبرن و کار رو يکجور تفريح ميدونن. به همين خاطر هست که ميبينم کار و تفريح رو در فضای کاری و در کنار هم دارن.

    1. ممنون جناب امیری دوست‌داشتنی 🙂
      از اینکه تجربیات خودتون رو در این زمینه به اشتراک گذاشتید و مطلب رو کامل‌تر کردید هم تشکر میکنم.

  2. مطلب خوب و ارزشمندی بود.
    به شخصه گاهی اینقدر توی یه پروژه با مشکلات عجیبی مواجه میشم که میخوام بزنم اون پروژه رو بی خیال بشم، بعد به خودم میام میبینم با سعی و تلاش ، مشکل رو حل کردم.
    موفق باشید

    1. ممنون مصطفی جان 🙂
      همینطوره که میگی، ممنون برای مشارکتت توی این بحث.
      همچنین شما.

  3. سلام عرض می کنم اقلا یک راه کاری برای راه اندازه یک وب سایت فروش آنلاین درج می فرمودید. اپن کارت و … فقط برای نیازهای راه اندازی اولیه است اما برای انجام یک کار تخصصی ظاهرا جوابگو نیستند. فروشگاهی که لحظه به لحظه کالاهای به روز می آورد و لحظه به لحظه موجودی آن تمام می شود! واقعا طاقت فرساست. هیچ راه کار مناسبی نیز با قیمت مناسب بنده که نیافتم!

    1. درست میفرمایید، این موضوع نیاز به یک تحقیق و نوشته جدا دارد که سعی می‌کنیم بهش بپردازیم. ممنون برای نظر ارسالی‌تون.
      موفق باشید.

  4. مرسی از مقاله خوبتون . منو یاد خیلی چیزها انداخت . یاد سختی هایی که کشیدم . از شب بیدار موندن ها تا بستر نامناسب کشورمون در حوزه فناوری اطلاعات که به نوعی چند سالی جنگیدیم تا به خیلی از مسولین بقبولونیم که بحث فناوری اطلاعات و استارت آپ ها را جدی بگیرند . دو سه سالی هست خیلی بهتر شده و امیدوارم بهتر از این بشه . کشورم از لحاظ فناوری اطلاعات و تجارت الکترونیک مثل یک خمیر خام و آماده ورز است فقط باید فرصت ها و ایده ها را غنیمت شمرد و شب تا صبح و سالیان سال سعی و کوشش کرد تا به جایی که حقش هست برسیم.
    به امید سربلندی ایران و ایرانی.
    موفق و پیروز باشید

    1. چقدر خوب، چه تعبیر جذابی کامران جان، «خمیر خام و آماده ورز»
      رشد و توسعه‌ی استارت‌آپ‌ها موضوعی هست که واقعا باید جدی گرفته بشه از طرف مسئولین امر که امیدواریم همین اتفاق هم رقم بخوره.
      در هر صورت ممنون که این نوشته رو با نظر خوبتون کامل‌تر کردید.
      سربلند باشید.

  5. سلام.
    دوست دارم بیشتر در اینجا بخونم.
    فقط در مورد مجوز از اصناف سوال داشتم. آیا واقعا نیاز است از اصناف مجوز گرفت؟
    مثلا شخصی بخواهد در سایت خود ابزار و یراق بفروشد، از اصناف چه شهری بایستی مجوز بگیرد؟

    1. ممنون از لطفت حامد جان 🙂
      مرسی از سوال خوبت که باعث میشه این نوشته کامل‌تر بشه.
      برای شروع گرفتن نماد اعتماد و ساماندهی کافیه. اما برای گسترش و توسعه نیاز هست عضو سازمان نطام صنفی رایانه‌ای کشور (http://www.irannsr.org) بشید.
      عضو شدن در صنف محصولی که آنلابن میفروشید نیاز نیست و دردسر زیادی داره، ولی شاید روزی نیاز بشه، روزی که کسب و کارتون به قول معروف گل کنه و خیلی بزرگ بشه.
      در کل هرچی مجوز بیشتری داشته باشی بهتره :)))
      تو مسیر توسعه‌ و بزرگ شدن یک کسب و کار اینترنتی موانع زیاد است که ممکن هست این مجوزها کارآمد باشه.
      موفق باشی.

  6. مطلب مفید تاثیرگذاری بود
    به نظرم الان جوی تو کشور راه افتاده که همه فکر میکنن با چندتا گام ساده میتونن ملیاردر بشن (نود و نه درصدش تقصیر استیو جابز مرحومه)
    مطالبی از این دست بیشتر باعث واقعگرایی میشه و از میزان شکست ها هم کم میکنه
    ممنون

    1. ممنونم افشین جان، همینطوره که میگین.
      بنده خدا استیو جابز :)))

  7. ممنون جناب امیری عزیز

    عالی بود

  8. As more people have been creating their own businesses as part of the tech startup craze, the number of startup incubators has also increased. According to ReadWriteWeb, the US is home to over 1,000 incubators. But, what is a startup incubator? Read on for an explanation.
    مسعود آذین فر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *