۹ روش‌ ساده‌ برای نوشتن شرح محصولی که می‌فروشید

شرح محصول
شرح محصول

ارائه اطلاعات درست و مطمئن توسط کسب‌ و کارهای آنلاین موضوعی است که در این سالها باعث شده اطلاعات مشتریان درباره محصولات مورد نظرشان بالاتر رفته و به درستی محصولی که می‌خواهند را انتخاب کنند. اما این اطلاعات توسط چه کسی یا کسانی باید نوشته شود؟ چطور باید درباره محصول صحبت کرد تا تجربه خرید مشتری را به بهترین حالت ممکن رقم زد؟ در ادامه می‌خواهیم نگاهی بکنیم به ۹ روش ساده برای نوشتن شرح محصولی که منجر به فروش شود.

شرح محصول چیست؟

شرح محصول، یک متن با رویکرد بازاریابی است که توضیح می‌دهد محصول چیست و چرا ارزش خریدن دارد. هدف شرح محصول این است که جزئیات مورد نیاز مشتری را در مورد قابلیت‌های محصول و فواید آن ارائه کند تا مشتری راضی به خرید آن محصول شود.

در ادامه نگاهی می‌کنیم به نه روش ساده با استفاده از شرح محصول که کمک می‌کنند بازدیدکنندگان وب سایت خود را متقاعد به خرید کنید.

۱. تمرکز روی خریدار ایده آل

وقتی یک شرح محصول را با نگرش و خواسته‌های جمعیت عظیمی از خریداران در ذهن خود می‌نویسید، توضیحاتتان اهمیت خود را از دست می‌دهند و ویژگی‌های محصول برای هیچ یک از مشتری‌ها مشخص نمی‌شود.

بهترین شرح‌ محصول چیزی است که به صورت مستقیم و شخصی به خریدار ایده‌آل ارائه شود. به شکلی سئوال‌های خود را مطرح کنید و به آنها پاسخ دهید که انگار در حال مکالمه با خریدار هستید و کلمه‌هایی را انتخاب کنید که خریدار شما از آن‌ها استفاده می‌کند. مثلا متن را به صورت مخاطب شخص دوم بنویسید و خواننده را شما خطاب کنید. با این کار مخاطب متن احساس بهتری پیدا کرده و حس می‌کند که با خود او صحبت می‌کنید.

هنگامی که می‌خواهید شرح محصول خود را بنویسید، شروع به تصویرسازی خریدار ایده‌آل خود کنید. از چه نوع شوخی‌هایی لذت می‌برد؟ از چه کلماتی استفاده می‌کند؟ از چه کلماتی متنفر است؟ آیا استفاده از کلمات غیر رسمی مجاز است؟ کدام پرسش‌های او را باید جواب بدهید؟

اگر محصول خود را در فروشگاه به صورت رودررو می‌فروشید، باید به نحوه صحبت کردن با خریدار توجه کنید. با در نظر گرفتن زبان در وب سایت، می‌توانید یک مکالمه آنلاین مشابه شرایط فروشگاه ایجاد کنید که تأثیر بیشتری را به همراه می‌آورد و با دریافت درگاه پرداخت اینترنتی می توانتید خرید را برای کاربر آسانتر کنید.

۲. جلب توجه با استفاده از مزیت محصول

وقتی محصولات خود را می‌فروشیم، معمولاً تحت تأثیر مشخصات و قابلیت‌های آنها قرار می‌گیریم و به نوعی با شرکت، وب سایت و محصولات خود روحیه می‌گیریم.

اما این موضوع در مورد مشتریان متفاوت است. آن‌ها حق دارند که از قابلیت‌های محصول آگاه شوند. این سوال پیش می‌آید که چرا نشان دادن مزیت‌ هر کدام از قابلیت‌های محصول ضروری است.

به مزیت هریک از قابلیت‌های محصول خود توجه کنید. چگونه محصولات شما حس رضایت، سالم بودن و سوددهی را در مشتریان به وجود می‌آورد؟ محصول شما به رفع چه خطاها و ایرادهایی کمک می‌کند؟ در واقع باید تلاش کنید تا به جای عرضه محصول صرف، یک تجربه را بفروشید.

۳. پرهیز از به کار بردن عبارت‌های بدون احساس

وقتی برای پیدا کردن کلمات با مشکل مواجه می‌شویم و نمی‌دانیم که کدامیک را برای شرح محصول به کار ببریم، اغلب از عبارت‌های عادی و خنثی مانند «محصولی با کیفیت عالی» استفاده می‌کنیم.

به محض اینکه یک خریدار بالقوه عبارت «محصولی با کیفیت عالی» را مشاهده می‌کند، با خود می‌گوید این عبارت را در مورد تمام محصولات شنیده است. آیا تا به حال شنیده‌اید که کسی محصول خود را با عبارت‌های کیفیت متوسط، بد نیست یا حتی بد توصیف کند؟

وقتی که خریداران بالقوه شرح محصول شما را می‌خوانند، با خود می‌گویند این عبارت در شرح تمامی محصولات وجود دارد و در نتیجه کمتر متقاعد می‌شوند. برای اجتناب از این نوع واکنش‌ها، سعی کنید خاص باشید. برای مثال در سایتی مثل دیجی‌ استایل کیفیت یک جفت کفش، به صورت خیلی عالی توصیف نمی‌شود. درعوض هر کدام از محصولات را با جزئیات فنی و مزیت‌هایشان توصیف می‌کنند.

جزئیات محصول معمولاً موجب ایجاد باورپذیری و اعتبار می‌شوند و این موضوع باعث می‌شود تا فروش محصولات شما هم افزایش پیدا کند. بیان جزئیات فنی در شرح محصول کار بدی نیست اما سعی کنید خاص باشید و تجربه‌ای خاص را برای مشتری خود رقم بزنید.

۴. استفاده از کلمه‌هایی که به «ترین» ختم می‌شوند با یک دلیل خاص

این نوع صفت‌ها ریاکارانه به‌نظر می‌رسند، مگر آنکه به روشنی بتوانید اثبات کنید که محصول شما بهترین، آسان‌ترین یا پیشرفته‌ترین است.

اگر محصول شما واقعاً بهترین است، دلیل مشخصی ارائه کنید که چرا بهترین است. در غیر این‌صورت، واژه‌های خود را تعدیل کنید یا از یک مشتری که فکر می‌کند محصول شما شگفت‌انگیزترین محصول مورد استفاده او تا به‌حال بوده است نقل قول بیاورید.

۵. فعال کردن تخیل خوانندگان

تحقیقات علمی نشان داده است هنگامی که فرد محصولی را در دست‌هایش می‌گیرد، تمایلش برای خرید آن بیشتر می‌شود. اما وقتی محصولی را به صورت آنلاین می‌فروشید، مخاطب شما نمی‌توانند آن را لمس کند. ویدیو و تصاویر بزرگ واضح و شفاف می‌توانند به رفع این مشکل کمک کنند، اما ترفندهایی هم برای نویسندگی وجود دارد که تمایل خرید را بیشتر می‌کنند: کاری کنید که خوانندگان تصور کنند آن محصول را از نزدیک لمس می‌کنند.

برای اینکه این نوع نویسندگی را تمرین کنید، نوشته خود را با کلمه «تصور کنید» شروع کرده و در پایان به خواننده توضیح دهید که در صورت داشتن محصول و استفاده از آن چه احساسی خواهد داشت.

شرح محصول چیست

۶. پرش از موانع با بیان داستان‌هایی کوتاه

استفاده از داستان‌های کوتاه در تبلیغ محصول باعث می‌شود که موانع منطقی در ذهن خواننده کمرنگ شوند. به عبارت دیگر، ما فراموش می‌کنیم که چه کسی می‌خواهد محصول را به ما بفروشد.

موقعی که می‌خواهید درباره محصول داستانی تعریف کنید، بهتر است از خودتان بپرسید:

  • سازنده محصول چه کسی است؟
  • برای ساخت محصول از چه چیزی الهام گرفته شده است؟
  • برای توسعه محصول باید بر چه مشکلاتی غلبه کنید؟
  • این محصول چگونه آزمایش شده است؟

۷. شیفته کردن مشتری با استفاده از احساسات

رستوران‌ها مدت‌هاست می‌دانند که کلمات احساسی، فروش را افزایش می‌دهند، چرا که این کلمات نیروی پردازش ذهنی بیشتری را به‌کار می‌گیرند. نمونه این نوع محتواها را می‌توانید در توضیحات مربوط به غذاها در رستوران‌ها ببینید. صفات احساسی تنها به مزه اشاره نمی‌کنند بلکه به صدا و لمس نیز اشاره می‌کنند؛ چیزهایی شبیه به قروچ‌قروچی و ملایم.

صفت‌ها، کلمه‌های خاصی هستند. آن‌ها اغلب معنایی به جمله اضافه نمی‌کنند و بهتر است حذف شوند. اما صفت‌های احساسی کلمه‌های قدرتمندی هستند، چرا که باعث می‌شوند خواننده هنگام مطالعه، مطلب شما را تجربه کند.

می‌توانید با نوشتن شرح محصول ‌های خوش رنگ و لعاب، خواننده‌های خود را متحیر کنید. به کلماتی مثل مخملی، ملایم، برشته و درخشان فکر کنید!

۸. وسوسه کردن مخاطب با تایید اجتماعی

وقتی بازدیدکننده‌های وب سایت شما مطمئن نیستند که چه محصولی را بخرند، به‌دنبال پیشنهاداتی برای خرید می‌گردند. آن‌ها اغلب متمایل به خرید محصولی هستند که بیشترین نقد مثبت را دارد. اما راه‌های دیگری برای وارد کردن تأیید اجتماعی به شرح محصول وجود دارد.

اغلب خریداران، گرایش به خرید محصولات پرطرفدار دارند. محصولات محبوب مشتریان را در وب سایت‌تان برجسته کنید.

۹. قابل اسکن کردن توضیحات

آیا طراحی و ب‌سایت شما بازدیدکنندگان سایت را ترغیب به خواندن شرح محصول می‌کند؟ قسمت شرح محصول را با یک محیط قابل اسکن و واضح و شکیل محصور کنید تا مطمئن شوید برای خواندن راحت و ساده است و برای مشتریان احتمالی جذاب‌تر به نظر می‌رسد.

قسمت‌هایی که باید در هنگام طراحی سایت خود روی آن‌ها تمرکز کنید:

  • بازدید کنندگان سایت خود را با سر تیتر مناسب جذب کنید؛
  • از لیست‌های کوتاه و قابل اسکن استفاده کنید؛
  • فضای سفید بیشتری در طراحی خود بکار‌ ببرید؛
  • اندازه نوشته‌ها را افزایش دهید تا خوانایی سایت بهبود یابد؛

چگونه یک شرح محصول قانع کننده‌ بنویسیم؟

دانش خود در مورد محصول را به اشتراک بگذارید. داستانی در مورد آن بگویید و حتی ریزترین جزئیات را هم توضیح دهید. به جای انجام فعالیت‌های کسل کننده، روی بازدید کننده‌های وب و شرح‌های بی نظیر برای محصولات تمرکز کنید. بیشتر از همه با اشتیاق بنویسید زیرا معمولاً احساس شما نسبت به محصولاتتان به مشتری منتقل می‌شود.

Posted by
محمد عباسی‌فرد

سلام، من محمد عباسی‌فرد هستم. مدیر محتوا و روابط عمومی سابق زرین‌پال که همیشه سعی می‌کنه یاد بگیره، انجام بده و خوشحال باشه :)

3 دیدگاه

  1. دمت گرم داداش مطلب جالب و کاربردی بود

  2. سلام
    ممنون خیلی مطالب جالبی بود ، بنده هم در زمینه کسب و کار آنلاین کار میکنم
    و فروشگاه اینترنتی فایل و محتوای دانلودی دارم و از این مطالب و نکات آموزنده مخصوصا در بحث تولید
    محتوا خیلی مورد نیاز بنده است ، با تشکر
    موفق باشید
    امیرحسین جمالی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *