ده نکته برای شروع کسب‌ و کار کوچک یا خانگی

ده نکته برای شروع کسب‌ و کار کوچک یا خانگی
ده نکته برای شروع کسب‌ و کار کوچک یا خانگی

بسیاری از ما رویای راه انداختن کسب و کار شخصی خود را داشته یا با توجه به شرایطی که داریم دوست داریم مهارت و تخصص خود را تبدیل به کسب و کار کوچک خانگی خود کنیم. اما برای راه‌اندازی یک کسبوکار موفق نکاتی وجود دارد که در ادامه به برخی از مهمترین‌های آنها می‌پردازیم.

 

۱. مدیریت مالی خود را از همان ابتدا سر و شکل دهید

کسب‌ و کار شما می تواند خانگی یا کوچک باشد یا حتی به تازگی با راه‌اندازی استارتاپ خود تصمیم گرفته باشید وارد فضای رقابتی شوید. اما یک موضوع مهم را نادیده نگیرید و آن هم چیزی نیست جز مدیریت پرداخت‌های آنلاین. حتما با استفاده از یک درگاه پرداخت و سیستم حسابداری آنلاین، علاوه بر اینکه بار زیادی از روی دوش سیستم و منابع انسانی خود برمی‌دارید، از همان اول داده‌های مالی خود را با نظم و انضباط،‌ مدیریت کنید.

۲. برنامه کاری منظم داشته باشید

درگیر کار شدن اصلاً سخت نیست. ناگهان متوجه خواهید شد که می‌بینید تمام زمان روز خود را صرف کار کرده‌اید. باید منظم باشید؛ زمان را مدیریت کنید. ساعت‌های کاری روزانه خود را تنظیم کنید و نهایت تلاشتان را انجام دهید تا به این ساعت‌ها متعهد بمانید. حرف زدن بسیار آسان‌تر از انجام کار است، اما فرسودگی روانی ناشی از کار زیاد؛ برای رشد کسب‌ وکارتان فایده‌ای ندارد.

۳. مربی پیدا کنید

تنها کار کردن می‌تواند شما را منزوی کند. گاهی اوقات به کمک یک فرد حرفه‌ای نیاز دارید تا از توصیه‌های او استفاده کنید. در میان ارتباط‌هایی که در حوزه کاری خود دارید به دنبال یک مربی باشید. ایجاد این ارتباطات به زمان نیاز دارد، اما مسلماً ارزشش را دارد.

۴. تأثیر ارتباطات انسانی را نادیده نگیرید

هنگامی که در خانه کار می‌کنید، از ارتباطات محل کار و ارتباط چهره به چهره با مشتری‌های جدید محروم هستید. گاهی خودتان را مجبور کنید برای ناهار از منزل بیرون بروید، یا با مشتریان بالقوه و همکاران خود قهوه بخورید. به کنفرانس‌هایی که در حوزه فعالیت شما برگزار می‌شوند بروید. دست کم می‌توانید گاهی به جای اینکه ایمیل یا پیامک بفرستید، با فرد مورد نظرتان تماس بگیرید.

۵. به‌صورت الکترونیکی شبکه‌سازی کنید

در گروه‌های LinkedIn یا شبکه‌های اجتماعی دیگری که به صنعت و مشتریان شما مربوط هستند فعالیت کنید. نظر خود را در مورد نوشته‌های دیگران در وبلاگشان و یا دررسانه‌های اجتماعی بیان کنید. این کار تخصص شما را نشان می‌دهد و به شما احساس ارتباط با یک اجتماع را می‌دهد.

۶. همه را با خبر کنید

باید کسب و کار خود را به دیگران و مخصوصا به جامعه هدف معرفی کنید. برای این کار می‌توانید از رسانه‌های اجتماعی استفاده کنید. پیشنهاد می‌کنیم در اولین گام استفاده از اینستاگرام و در گام دوم از توییتر استفاده کنید. یکی از راه‌کارهایی که می‌توانید استفاده کنید این است که ببینید رقبا از چه ابزاری استفاده می‌کنند و بعد آن‌ها را بررسی کرده و استفاده کنید.

 

۷. حضور در رویدادها را دست کم نگیرید

یکی از مهمترین جاهایی که می‌توانید علاوه بر شبکه‌سازی، هم کسب و کارتان را معرفی کنید و هم شرکای تجاری خوبی پیدا کنید رویدادهای مرتبط با کسب و کار شماست. در این رویدادها شما هم دوستان بهتری پیدا می‌کنید و هم می‌توانید به توسعه کسب و کار خود بهتر از همیشه فکر کنید.

۸. مهارت‌های فنی خود را ارتقا دهید

هنگامی که برای خودتان کار می‌کنید و با مشکلی رو به رو می‌شوید هیچ پشتیبان فنی در دسترس نیست که با او تماس بگیرید. می‌توانید یک کلاس کامپیوتر بروید یا در صورتی که نیاز به اطلاعات فنی دارید منبعی برای یادگیری یا پیدا کردن جواب سوال‌هایتان پیدا کنید.

 

۹. به مجوزها توجه کافی داشته باشید

اگر یک کسب‌وکار کوچک یا خانگی دارید، به احتمال زیاد در ابتدای راه نیازی به ثبت نام مالیاتی، پروانه‌های کسب‌ وکار مرتبط و مجوزهای مربوط به آن ندارید. اما رفته رفته بعد از اینکه کار خود را شروع کردید حتما توجه کنید که چه مجوزهایی نیاز دارید، سپس برای دریافت آنها اقدام کنید.

 

۱۰. مالیات را نادیده نگیرید

در مراحل ابتدایی شروع کسب و کار آنلاین همانند بحث مجوز‌ها احتمالا بحث مالیات بر درآمد هم خیلی مطرح نباشد اما باید این واقعیت را بپذیریم که با بزرگ شدن کسب‌ و کار باید نسبت به این موضوع دقت نظر داشته باشیم در بازه‌های زمانی مشخصی مالیات تخمینی درآمد خود را پرداخت کنیم و برای عبور از این مرحله به سلامت، داشتن یک سیستم پرداخت مناسب و سیستم حسابداری شفاف می‌تواند به شما کمک کند.

 

در نتیجه…

اینها تنها بخشی از نکات مهم برای راه‌اندازی کسب و کار بود ولی تمام این نکته‌ها به شما در ایجاد یک کسب‌وکار خانگی کمک خواهد کرد. مهم‌ترین عامل موفقیت برای شما عزم و اراده‌‌ خواهد بود. اگر به جزئیات دقت نکنید، ایده‌ رؤیایی کار در خانه برایتان به یک کابوس تبدیل خواهد شد.

Posted by
محمد عباسی‌فرد

سلام، من محمد عباسی‌فرد هستم. مدیر محتوا و روابط عمومی سابق زرین‌پال که همیشه سعی می‌کنه یاد بگیره، انجام بده و خوشحال باشه :)

33 دیدگاه

  1. ۱۱٫بهیچ وجه با ثبت شرکت شروع نکنید!
    اشتباه رایجی در ایران وجود دارد که ثبت شرکت را مجوز کسب و کار تلقی می‌کنند، در حالیکه برای راه اندازی هر نوع کسب و‌ کار پس از ثبت شرکت و بسته به نوع فعالیت حتما باید مجوزهای لازم از مراجع مربوط به آن صنف اخذ شود.
    در واقع ثبت شرکت علاوه بر اینکه جز در موارد خیلی خاص و یا شراکت واقعی بین چند سرمایه گذار هیچ نفعی ندارد، بلافاصله شما را با سازمانهای مختلف خصوصا دارایی نیز روبرو خواهد کرد!

  2. سید رضا

    با سلام
    مطلب شما عالی بود ولی باعث شد سوالی در ذهنم شکل بگیرد این که آیا سایت هایی که کار محتوایی
    و آموزش میکنن نیاز به مجوز دارند و اگر نیاز دارند این مجوز ها را باید از کجا اخذ کنند

  3. همه این نکات عالی هستند ولی از خودسازی عافل نشیم 🙂 کتاب اسرار ذهن ثروتمند از تی هارواکر رو حتما بخونید بهتون دیدگاه عالی ای میده همچنین کتاب ایده عالی مستدام

  4. ممنون از سایت خوبتون و اینکه به فکر کسب و کارهای کوچک هستید.

  5. با تشکر پر محتوا بود.

  6. مطلب کاملی بود.

  7. بسیار عالی بود، قسمتی که من روش ضعیف کار کردم ارتباط چهره به چهره با مشتریها و افراد دیگه است.

  8. ممنون از مطلب مفیدتون. به نظر منم بهتره اول چراغ خاموش کار کرد بعد که کاسبی بهتر شد رفت دنبال مجوز

  9. سپاس عالی بود فقط یک نکته من بگم که کسب کارهای این شکلی به صبر زیاد و پشتکار نیازه

    @Meandgod_BOT

  10. ممنون از مطالب مفیدتون.

  11. ممنونم من همیشه مطالبتون رو دنبال میکنم و خیلی چیز ها یاد گرفتم

  12. بابت مطالب خوبتون سپاس‌گزارم.

  13. با سلام
    راه هایی که فرمودید کامل و بی نقص هستند
    ممنون از اطلاع رسانیتان
    بسار کمک کننده بود

  14. بسیار شیوا و روان و در عین حال کاربردی بود. دست مریزاد. ممنون از شما.

  15. ممنون از سایت خوبتون و اینکه به فکر کسب و کارهای کوچک هستید…

  16. سلام.

    اگر دانش کافی ساخت سایت برای معرفی خود و یا محصولاتتون ندارید؛ نگران نباشید با استفاده از سی می پلاس شما می توانید به راحتی سایت خود را بسازید.

  17. مطلب مفیدی بود به نظرم بیشتر روی تولید محتواتون کار کنید خیلی دیر به دیر پست میزارید

  18. بابت مطالب خوبتون سپاس…

  19. سلام مطالبتون عالی بود، با فروشگاه ساز باب هم میتونید یه کسب و کار کوچیک راه بندازید.bab.ir

  20. خیلی خوب بود و جالب هم مطرح کردین
    یک کسب و کار خانگی میتونه برای خانم های خانه دار واقعا فوق العاده باشه

  21. سلام
    مقاله رو کامل مطالعه کردم به نظر من شماره ۱ مدیریت امور مالی و داشتن یک نرم افزار حسابداری متناسب با شغلتون از همه مهمتره چون شما اگر بهترین محصول و بهترین ایده و بهترین کسب و کار را داشته باشید ولی حساب و کتاب منظم و نرم افزار حسابداری نداشته باشید قطعا شکست خواهید خورد چون منابع مالی شما مدیریت نمی شود و قطعا هزینه ها بالا میرود و رفته رفته کسب و کار شما ضعیف خواهد شد. تا شماره ۸ برای شروع کافیه و دو مورد آخر به نظر من باید بعد از اینکه مطمئن شدید کسب کارتون راه افتاده و رو به رشد هست لازم است اقدام شود. با تشکر از مقالات خوبتون.
    نرم افزار حسابداری معین

  22. کسب و کار خانگی خیلی مناسب خانم هاست که بچه دارن. ممنون از پستتون

  23. مطالب خوبی بود . ولی متاسفانه با این قیمت دستگاه ها و مواد اولیه دیگه حتی کسب و کار خونگی هم برای خیلی ها ممکن نیست . به عنوان مثال قبلا یه دستگاه برش لیزر ۱۳۹۰ قیمتش بود حدود ۱۸ تومن و مردم با پس اندازاشون میتونستن بخرند ببرند خونه و صنایع دستی درست کنند و یه کسب و کار خونگی درست کنند. الان همون شده ۶۰ میلیون تومن ! این دستگاه نمونه عرض شد .. کلی دیگه دستگاه ها و مواد اولیه همینطور

  24. من چجور مجوز برای درگاه پرداخت بگیرم ؟ از زرین پال

    1. حسین رستمی

      شما می‌تونین با نصب اپلیکیشن یا از طریق وب‌سایت ثبت نام کنید و پروسه احراز هویت رو طی کنید و به راحتی درخواست درگاه پرداخت بدین
      اگر سوالی داشتین در خدمتتون هستیم

  25. دوستانی که میخوان کسب و کار خونگی با در آمد بالای ماهیانه ۱۰ میلیون تومان داشته باشند میتونن یه دستگاه لیزر فایبر مارکینگ بخرن و خدمات حکاکی لیزر که بسیار پر درآمد است انجام دهند. http://www.beamer.ir

  26. دوستانی که میخوان کسب و کار خونگی با در آمد بالای ماهیانه ۱۰ میلیون تومان داشته باشند میتونن یه دستگاه لیزر فایبر مارکینگ بخرن و خدمات حکاکی لیزر که بسیار پر درآمد است انجام دهند

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *