درگاه پرداخت اشتراکی چیست؟ درگاه پرداخت اشتراکی زرینپال یک روش ایدهآل برای مدیریت مالی کسب و کارهایی است که در آن درآمد حاصل از فروش محصولات یا خدمات، در سهمهای ثابت یا متغیر میان شرکای تجاری تقسیم شده و به صورت جداگانه به حساب هر شخص واریز میشود. شاید بهتر باشد برای درک بهتر درگاه پرداخت اشتراکی زرینپال، چند مثال ساده بزنیم.
برای مثال فرض کنید آرش و مسعود دو دوستی هستند که با هم یک کسب و کار اینترنتی کوچکی را شروع کردهاند و از طریق فروشگاه اینترنتیشان، لوازم التحریر و کتاب میفروشند.
اما در کنار پیشرفت کسب و کارشان یک مشکل اساسی دارند. آنها برای تقسیم درآمد و پولی که از فروش کتابها بدست میآید، کمی مشکل دارند. مشکل وقتی بزرگتر میشود که نسبت تقسیم درآمد مساوی نباشد بخواهند درآمد را به نسبتهای متفاوت بین خود تقسیم کنند، مثلاً ۶۰ آرش و ۴۰ مسعود و یا حالتی را در نظر بگیرید که سهم هر کدام از آنها از هر دستهبندیهای محصولات متفاوت است. برای مثال سهم آرش از فروش لوازم التحریر ۵۰% و از فروش کتاب ۵۵% است. در این صورت چگونه میتوانند درآمد حاصل از فروش محصولات خود را تقسیم کنند؟
برای حل این مشکل سادهترین راه استفاده از یک درگاه پرداخت به نام درگاه پرداخت اشتراکی است.
درگاه پرداخت اشتراکی چگونه کار می کند
درگاه پرداخت اشتراکی زرینپال، درآمد حاصل از فروش هر محصول را در همان لحظهای که تراکنش صورت میگیرد و قبل از ورود مبلغ به حساب شاپرک (زرینپال)، به نسبتهایی که قرار است بین چند نفر تقسیم شود، تقسیم میکند و حساب افرادی که به عنوان شرکای تجاری معرفی شدهاند انتقال میدهد.
در ادامهی همان مثال بالا زمانی که آرش و مسعود از درگاه پرداخت اشتراکی زرینپال استفاده کنند، اگر فردی یک کتاب به قیمت ۱۰ هزار تومان خریداری کند، بلافاصله بعد از تراکنش همان نسبت ۶۰ به ۴۰ اعمال و ۶ هزار تومان به حساب آرش و ۴ هزار تومان به حساب مسعود منظور میشود.
آموزش ساخت درگاه پرداخت اشتراکی
در مرحله اول لازم است که یکی از شرکا ابتدا عضو وبسایت زرینپال شده و برای درخواست درگاه پرداخت اقدام کند و بعد از دریافت درگاه، سطح عضویت خود را به سطح طلائی ارتقا دهد. سپس در یک تیکت با عنوان درخواست درگاه اشتراکی، درخواست خود مبنی بر استفاده از درگاه اشتراکی را اعلام نماید تا از سمت همکاران واحد پشتیبانی زرینپال راهنمایی لازم برای شما ارسال شود.
انواع درگاه پرداخت اشتراکی
درگاه پرداخت اشتراکی زرینپال به دو صورت قابل استفاده است: ثابت و شناور.
درگاه پرداخت اشتراکی ثابت
در این مدل از درگاه پرداخت اشتراکی، شما میتوانید با نسبتهای از پیش تعیین شده مشخص کنید که درآمد کلی شما از یک درگاه پرداخت به چه نسبتی میان شما و شرکاری تجاریتان تقسیم شود. برای این مثال این نسبت میتواند به صورت ۴۰/۶۰ و یا ۲۰/۳۰/۵۰ باشد.
درگاه اشتراکی شناور
درگاه اشتراکی شناور برای کسانی مناسب است که در طول زمان و یا نسبت به هر کدام از محصولات خود میخواهند درصد نسبتها و یا افراد را تغییر دهند. در این صورت زرینپال برای تغییر کدهای درگاه اشتراکی و تنظیم آن توسط خود کاربر، یک دسترسی (API) ایجاد میکند.
مزایای استفاده از درگاه پرداخت اشتراکی زرینپال
ایجاد حس اطمینان میان شرکای تجاری: اطمینان به درگاه پرداخت اشتراکی زرینپال، موجب افزایش حس اطمینان در شرکای تجاری میشود.
آسانسازی امور مالی میان شرکای تجاری: استفاده از درگاه پرداخت اشتراکی زرینپال در واقع نیاز شما به فرایندهای پیچیده حسابداری را از میان میبرد. زیرا تمام مبالغ سهم شرکا به صورت کاملا دقیق از سوی زرینپال حساب شده و از سمت زرینپال نیز واریز وجه صورت میگیرد.
سرعتدهی به فرآیند تسهیم درآمد میان شرکاء: بدون شک تسهیم درآمد در همان لحظه انجام تراکنش در مقایسه با انتقال وجه به یک حساب و تقسیم آن در مرحله بعدی، باعث سرعت بخشیدن به فرآیندهای مالی میان شرکای تجاری میگردد.
امکان واریز سهم شرکاء به صورت خودکار یا دستی: همن طور که قبلا به آن اشاره کردیم، با توجه به مدل انتخابی تسهیم از سمت پذیرنده، امکان واریز سهم با استفاده روش خودکار و یا دستی وجود دارد.
نکات تکمیلی درگاه پرداخت اشتراکی زرین پال
همانطور که گفتیم مبالغ همان لحظه بعد از انجام شدن خرید، تقسیم و به کیفپول شرکا ریخته میشود. یعنی هنگام تقسیم درصدها بین افراد، هیچ کارمزدی یا کمیوکاستیای صورت نمیگیرد و هنگامی که هرکدام از افراد بخواهند تسویهحساب کنند، کارمزد کسر میگردد.
همچنین کسی که صاحب درگاه است، یعنی درخواست درگاه پرداخت داده است، نمیتواند برای خودش کمتر از ۵٪ در نظر بگیرد.
در همان مثال بالا آرش صاحب درگاه است، آرش نمیتواند ۴٪ به خودش و ۹۶٪ به مسعود اختصاص دهد، حداقل باید ۵٪ به خودش اختصاص دهد. اگر مسعود میخواهد ۹۶ یا ۹۷ درصد سهم داشته باشد خُب خودش یک درگاه پرداخت بگیرد و استفاده کند ؛)
در این مقاله سعی شد تا به سوال درگاه پرداخت اشتراکی چیست؟ پاسخ داده شو.د اگر هرگونه پرسش یا راهنمایی درباره درگاه اشتراکی نیاز باشد، قطعاً بخش نظرات همین نوشته، مناسبترین جا برای این موضوع است.
سلام
بسیار عالی ، خسته نباشید میگم به تیم عالی زرین پال
همیشه پیروز باشید
یک پیشنهاد برای نحوه پرداخت ها دارم،
این مسئله تقسیم در کیف پول هر شخص بسیار خوب است،
اما کاش می شد نوع پرداخت ها را هم جدا کرد،
برای مثال من یک فروشنده هاست- سرور مجازی-سرور اختصاصی هستم،
می خواهم سه کیف پول جدا داشته باشم تا بدانم مثلا برای این ماه چه مقدار پرداخت ها بابت هاست بوده، چه مقدار بابت سرور مجازی بوده و …
مسلما چنین امکانی نیاز به یک تغییر جزئی در کد های ماژول پرداخت در سایت کاربر نیز می باشد ولی اگر عملی کنید بسیار خوب است،
اين مورد رو هم ميتونيد با درگاه اشتراکی انجام بديد و درآمد رو بين کيف پول های مختلف تفکيک کنيد. هر چند ما پيشنهاد ميکنيم اين مورد رو به صورت ساده تر و به کمک توضيحات تراکنش ها تفکيک کنيد.
اميدواريم بتونيم در آينده نزديک گزارش های پيشرفته تری رو بر اساس توضيحات تراکنش ها ارائه بديم.
سلام خسته نباشید
درگاه اشتراکی بین حداکثر چند نفر قابل انجام هست ؟ آیا محدودیت تعداد افراد درایم در درگاه اشتراکی برای یک فروشگاه مجازی؟
با تشکر
سلام عمار جان 🙂
نه محدودیتی نداره.
ممنون از شما و گروه خوبتون
خواهش میکتم 🙂
سلام
آیا این امکان وجود دارد که فروش یک محصول را اشتراک کرد تا کل درآمد حاصل از یک سایت رو ؟
سلام امیر جان 🙂
بله امکانش هست برای یک محصول درآمد رو اشتراکی کنید.
سلام.
شرکتها معمولا حسابهای بانکی دو نفره یا چند نفره دارند. حال اگر بخواهم برای این شرکت پرداخت الکترونیک ایجاد کنم که ۱۰ درصد به حساب من مالک وب سایت و ۹۰ درصد به حساب شرکت(حساب دو نفره شرکت) واریز شود آیا برای ایجاد درگاه پرداخت اشتراکی باید برای شرکت یک حساب کاربری در زرین پال ایجاد کنم یا برای دو نفری که حساب بانکی شرکت به نامشان است حساب کاربری ایجاد کنم؟
مدارک مورد نیاز برای ایجاد حساب کاربری شرکت(که حساب بانکی دو نفره دارند) چیست؟
با تشکر
سلام 🙂
شما کافیه یه حساب کاربری برای خودتون و یه حساب حقوقی برای شرکت در زرینپال ایجاد کنید، همین 🙂 کاری به اون دو نفر نداریم درواقع
مدارک هم هنگام ایجاد حساب و تیکت زدن بهتون اعلام میشه.
امیدوارم راهنماییم خوب بوده باشه و اگه مشکلی بود تیکت بزنید.
ممنون از شما 🙂
ممنون از راهنماییتون.
حال اگر شرکتی به ثبت نرسیده باشه ولی او دو نفر یک حساب بانکی دو نفره داشته باشند که قراره درصدی(مثلا ۹۰ درصد) درآمد حاصل از فروش به حسابشون واریز بشه قضیه چگونه خواهد شد؟
یعنی دو نفر یک حساب بانکی دارند که ۹۰ درصد به آن حساب بانکی دونفره و ۱۰ درصد به حساب بانکی من که مالک سایت هستم باید تسهیم شود. لطفا راهنمایی فرمایید.
خواهش میکنم 🙂
کلا فرقی نمیکنه، یه حساب حساب شما هست و یه حساب هم حساب اون دو نفر، ما با دو تا حساب بانکی کار داریم که حالا یه حساب مربوط به دو نفر هست.
مشکلی وجود نداره 🙂
سلام. من یه وبسایت دارم که برای عضویت ویژه، یک درگاه از شما دریافت کردم و فعاله. حالا تصمیم دارم بخشی هم برای واریز وجه ایجاد کنم که مبلغی که کاربر ها واریز میکنن، بین من و یک نفر دیگه به نسبتی تقسیم بشه. چطور باید اقدام کنم؟ آیا به این شکل هست که شما من یک کد میدید که میتونم توی یک صفحه قرار بدم تا کاربر ها بتونن مبلغ رو از طریق اون واریز کنند و بعد گزارشی برای هر دو صاحب حساب ارسال میشه که مشخصات شخص واریز کننده و پرداخت اون داخلش هست؟
از پاسخگویی شما متشکرم.
سلام علی جان 🙂
این مورد رو اگه از قسمت تیکتها پیگیری کنید دوستان بهتر راهنماییتون میکنن.
میشه درگاه اشتراکی یا چیز دیگری را طوری داشت که ابتدا کل پرداخت ها به یک کیف پول واریزشود و بعد از درخواست، مقداری از پولی که در کیف پول اصلی مانده است، بین شرکا تقسیم شود؟
به این خاطر میگم که یک سری خرج ها باید از حساب مشترک انجام بشه و بعد از برداشت اون مبالغ بابت مخارج، باقی مانده تقسیم شود.
محمد جان این امکان با درگاه اشتراکی متفاوت هست و بهتره همون درگاه معمولی رو استفاده کنید و خودتون به تناسب نیاز تسویهحساب و خروجی رو انجام بدین 🙂
با سلام
بنده شریکی ندارم ولی تعدادی از افراد محصولاتشون رو از طریق وبسایت من به فروش می رسونند.
امکان استفاده از حساب اشتراکی رو ندارم. چون باید همکاران باید از طریق سایت درخواست تسویه حساب کنند.
حالا از هر فروش ۳۰% سهم سایت هستش.
میخواستم ببینم امکان استفاده از این حالت برای یک حساب وجود داره؟
یعنی دو کیف پول تو حساب خودم بسازم و ۳۰% از هر فروش به یک کیف پول و مابقی به کیف پول دیگه وارد بشه؟
سلام
ما یه سایتیم بر اساس وردپرس که چندفروشنده داریم برای محصولات و هر محصول با درصد جداگانه ای و برای هر فروشنده جداگانه ای(بیش از یک فروشنده همکار) فروخته میشه
حالا میخوایم یه افزونه یا کدی میخوایم که تو صفحه ویرایش محصول بشه درصد و اسم فروشنده رو مشخص کرد که به شکل اتومات بعد خرید مشتری پول بین حساب زرین پالی ما و حساب زرین پالی فروشنده آن محصول تقسیم بشه.
امکان اش هست با درگاه شناور؟
افزونهای دارید یا میشناسید؟
سلام
فکر میکنم اگه این مورد تیکت بزنید دوستان پشتیبان فنی من بهتر بتونن کمکتون کنن، مرسی 🙂
بی نظیر بود، متشکر از پست های مفید بخش وبلاگ زرین پال
سلام خیلی ممنون از سایت بی نظیرتان
آموزش های سایت شما بسیار روان و خوانا نوشته شده است
به امید موفقیت های بیشتر
خوب توضیح داده بودید هم واضح بود هم راحت انجام دادم
مطالب دیگتونم خوندم چندتا سوال برام پیش اومد ولی با مطالب دیگتون برطرف شد سوالام
مرسی ادمین
سلام خسته نباشید
نیازی نیست برای ثبت نام در زرین پال حساب بانکی داشته باشیم؟یعنی پول های واریزی کجا میرن؟
سلام
نیازی به داشتن حساب بانکی هست برای ثبت نام؟پول های واریزی کجا میرن؟میشه یک نفری درگاه درست کرد؟
سلام
برای سایر اعضا میتونیم کمتر از ۵ درصد اختصاص بدیم؟
ما تو گروه کسی رو داریم که ۲/۵ درصد سهم داره
مشکی برای تقسیم سهم به این صورت وجود نداره؟
من میخوام ۳ درصد داشته باشم و ارائه دهنده خدمات ۹۷ درصد داشته باشند و من صاحب درگاه باشم چون تعداد ارائه دهنده خدمات زیاد است چاره چیه؟
محمد حسن جان لطفا این موضوع رو از طریق تیکت به پشتیبانی اعلام کنید تا راهنماییتون کنند. ممنون 🙂
سلام
ما تو گروه کسی رو داریم که ۲/۵ و یکی دیگه ۰/۲۵ درصد داره
آیا امکان تعریف کردن وجود داره
ما تو گروه کسی رو داریم که ۲/۵ و یکی دیگه ۰/۲۵ درصد داره
آیا امکان تعریف کردن وجود داره
سلام من به عنوان کاربر نقره ای ثبت نام کردم.رفیقم از قبل درگاه دارد حالا اون سهمش ۲۵درصد من ۷۵ بعد من برا اینکه پول به حسابم بیاد چگونه کیف پول بسازم و درصدم وارد حسابم بشه.
سلام . سایت من در مورد فروش نمونه سوالات هست و توی فروش هر فایل شخص خاصی سهیم هست آیا امکانش هست که از درگاه اشتراکی استفاده کنیم و به صورت مستقیم سهم هرکس پرداخت بشه ؟
سلام
مسعود و مجید بصورت ۴۰ و ۶۰ شراکت دارند
اما قرار است که مسعود که ۴۰ درصد میگیرد دارای حداقل دریافت باشد یعنی زیر ۱۰۰/۰۰۰/۰۰۰ به حسابش واریز نشود
این امکان پذیر است ؟
یه سوال داشتم توی سیستم شناور اگه یکی شماره کارتش اشتباه باشه اون درصد پول کجا میره ؟ آیا تراکنش ناموفق میشه ؟
تو این سرویس هر دو نفر باید عضو زرین پال باشن ؟ نمیشه با شماره کارت به حسابشون ریخته بشه ؟
درگاه پرداخت فقط زرین پال چند ساله دارم استفاده میکنم برای سایتهام عالی بودن
سلام میشه بگید منم چه طوری میتونم یه در گاه مثل زرین پال برای کسب درامد تاسیس کنم
سلام علی جان
برای راهنمایی دقیق میتونی با شمارهی ۰۲۱۴۱۲۳۹ تماس بگیری.
اگر درصد ها تعیین شد و حساب اشتراکی ثابت به ثبت رسید کسی که حساب رو اشتراکی کرده میتونه سهم ها رو عوض کنه
؟
سلام سینا جان.
بله ازون جایی که شخصی که حساب رو اشتراکی کرده مالک درگاه پرداخته میتونه سهمها رو تغییر بده.
برای حساب کاربری چه لزومی به اسکن کارت ملی عکس شماره ملی تاریخ تولد آدرس منزل یا محل کار هست؟ دیتاماینینگ می کنید؟
سلام من یه فروشگاه واسط هستم یعنی لیست خرید مشتری مثلا از سه فروشگاه تامین میشه و من میخوام همون موقع مبلغ پروسانت ما به حساب خودمون و الباقی به مبالغی که معلومه به حساب فروشنده ها واریز بشه راهی هست ؟
مثلا : سبد خرید ۲۵۰۰۰۰
سهم ما ۵% از کل کم میشه (۲۵۰۰۰۰-۱۲۵۰۰)
مانده ۲۳۷۵۰۰
ما میخوایم
۱ – ۱۲۵۰۰۰ به حساب الف
۲ – ۸۵۰۰۰ به حساب ب
۳- ۲۷۵۰۰ به حساب ج
واریز شه که البته اکر ای پی آی باشه ما میتونیم این اعداد و حسابهارو براتون بفرستیم
چراوقتی پول را ارسال میکنی دیر پیامک می اید
جچرا وقتی پول را واریز می کنی دیر پیامک برای طرف می اید
سلام،یک حساب حقیقی زرین پال دارم که قصد دارم این حساب را از حقیقی به حقوقی انتقال دهم.چه اقداماتی باید صورت گیرد؟
با درود
اینکه فرمودید کمینه باید ۵ درصد به صاحب درگاه داده بشه اصلا کار درستی نیست، چرا؟ من خودم تا چند ماه آینده روی محصولی کار میکنم که به شرح زیر هست و این ۵ درصد کار رو خراب میکنه.
فرض بفرمایید من یک وبسایت دارم که به یک سری افراد جامعه خدمات میده و این افراد جامعه از برنامه نویسی سر در نمیارن و تنها کاری که میتونن انجام بدن اینه که داخل زرین پال یک حساب کاربری نقره ای بسازن.
حالا فرض بفرمایید من به عنوان یک برنامه نویس که قرار هست به کاربر خودم سرویس بدم میخوام هیچ درصدی بر ندارم.
اگر بخوام نسبت بگیریم : وبسایت من تنه درخت هست و مشتری های اون برگ های درخت. من زیرساخت برنامه نویسی رو آماده کردم برای کاربر و میخوام هنگام خرید ۱۰۰ درصد مبلغ واریز حساب کاربر وبسایت من بشه.
امیدوارم در نگارش ۴ زرین پال این محدودیت سختگیرانه و غیرمنطقی برداشته بشه تا آزادی عمل به برنامه نویس ها بده.
با سپاس
و نکته دیگر هم که در ادامه پست قبلی خودم با اضافه کنم این هست که در نگارش ۴ زرین پال مثل اینکه انتقال بین کیف پول وجود ندارد.
در حقیقت کیف پولی وجود ندارد که امکان انتقال پول بین آنها باشد.
هنگامی که از تیم پشتیبانی زرین پال شنیدم که انتقال از بین رفته و دیگر وجود نخواهد داشت، یکی از بزرگ ترین ایده های من که قرار بود روی آن کار کنم و نسبت به رقبای ما یک جهش بزرگ محسوب میشد نقش بر آب شد.
آیا به راستی زرین پال به عنوان یک کمپانی که می خواهد راه را برای کسب درآمد هموار کند این کاهش خدمات بد نیست؟ از دید من فاجعه هست.
من ایده ای دارم که فکر می کنم بیان آن خالی از لطف نباشد.
کیف پول در نگارش ۴ از بین رفته، خب من هیچ مشکلی ندارم ولی می توان از راه دیگری انتقال را انجام داد.
خیلی ساده هست، برای نمونه من یک درگاه دارم به نام testdomain.ir و میخواهم از موجودی این درگاه به حساب کاربران خودم پول انتقال دهم.
کاربر من لازم نیست یک درگاه برای خود بسازد. تنها کاری که لازم است انجام دهد این است که “زرین لینک” یا “نام درگاه خود” خود را به من بدهد.
برای نمونه زرین لینک کاربر من به شکل زیر است:
https://zarinp.al/@behrooz
تنها کاری که من به عنوان برنامه نویس باید انجام دهم این است که در پارامترهای زرین پال مقدار behrooz را قرار دهم تا پول به حساب او واریز شود.
Sender: testdomain.ir
Receiver: behrooz
Amount: 10000
یا مثلا انتقال درگاه به درگاه
Sender: testdomain.ir
Receiver: domain2.com
Amount: 50000
خواهشمندم این پست را به دست مدیران زرین پال برسانید که برای تیم ما از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است.
با سپاس فراوان
سلام خسته نباشید میشه به جای کارت ملی از شناسنامه استفاده کرد؟
سلام
ممنون از زرین پال
یه نکته، تو درگاه اشتراکی یه گزینه اضافه کنین درصد بین شرکا تقسیم نشه مبلغ تقسیم شه. این گزینه ای هست که برای خیلی افراد از جمله بنده بسیار مهم هست.اگر چنین گزینه ای اضافه بشه مطمئن باشین من یکی از مشتریای ثابت درگاه شما خواهم بود.
سلام من یک کسب و کار داخل اینستاگرام راه اندازی کردم مشتری وقتی میخاد پول رو پرداخت کنه اعتماد نمیکنه و من هیچ سایتی هم ندارم
خواستم ببینم میشه من یه لینکی داسته باشم مثلا از درگاه زرین پال و مشتری وقتی میخاد مبلغ رو پرداخت کنه به ادرس لینک بره و پولش رو داخل درگاه پرداخت کنه آیا امکانش هست؟!
سلام این امکان در زرین پال وجود داره که از چند حساب برای یک سایت استفاده بشه ؟ مثلا تعدادی محصول رو من میفروشم تعدادی شریکم نمیشه پول هر کودوم به زرین پال خودش بره ؟ یا این کار رو هم میشه با کیف پول اشتراکی انجام داد ؟
سلام
برای استفاده از این نوع درگاه باید به حساب طلایی ارتقا بدیم؟
سلام وقت بخیر
من یک فروشگاه اینترنتی دارم و میخوام فروش یکی از محصولاتم به یک حساب بانکی واریز بشه و بقیه محصولاتم به حساب دیگری.
فروشگاه من بر پایه ووکامرس هستش.
دو تا سوال دارم یکی اینکه امکان پیاده سازی این کار با درگاه اشتراکی هست و اگر بله آیا میشه کل درامد اون یک محصول به حساب شریکی که تعیین میکنم واریز بشه و بقیه محصولات به حساب خودم؟
و سوال دوم، آیا این کار با استفاده از پلاگین پرداخت زرین پال برای ووکامرس قابل پیاده سازی هست یا نیاز هست که برنامه نویسی انجام بدم؟
درود عزیز ، بنده برای وبسایتم از افزونه دکان استفاده میکنم برای فروش فایل و قصد دارم که طریقه پرداخت به این صورت باشه که فرد پول محصولی که برای فروش گذاشته رو توی چیزی مثل کیف پول اکانتش داشته باشه و بعد باتوجه به اینکه شماره شبا اش رو وارد کرده و من توی بخش شرکای تجاری ادش کردم مثلا به مبلغ ۲۰ تومن که رسید بعد بتونه برداشت کنه یا اصلا همون موقع خرید به حساب خودش واریز بشه ، ازونجایی که ممکنه کاربرای سایت بعد مدتی زیاد بشن پس نمیشه بصورت دستی انجام داد ، همچنین سایت وردپرسی هست و قالب اماده هستش و برنامه نویس نداریم و برای کار با درگاه شناور باید چکار کرد ؟ ممنون از راهنمایی شما
سلام
هنوز هم سطح عضویت باید به سطح طلائی ارتقا پیدا کند تا این کار انجام شود؟
تشکر