۱۰ شهر آسیا که با تمام قدرت برای توسعه‌ی فین‌تک می‌جنگند

۱۰ شهر آسیا که با تمام قدرت برای توسعه‌ی فین‌تک می‌جنگند
۱۰ شهر آسیا که با تمام قدرت برای توسعه‌ی فین‌تک می‌جنگند

با این‌که آمریکا و اروپا مهد تکنولوژی‌ها و نوآوری‌های جهانی هستند، اما همه بر این موضوع واقفند که آسیا بازاری عظیم و در حال رشد دارد. همین موضوع باعث شده که این روزها بیشتر از هر زمان دیگری در مورد تبدیل شدن آسیا به اکوسیستم فین‌تک جهان بشنویم.

با این‌که آمریکا و اروپا مهد تکنولوژی‌ها و نوآوری‌های جهانی هستند، اما همه بر این موضوع واقفند که آسیا بازاری عظیم و در حال رشد برای توسعه دارد. همین موضوع باعث شده که این روزها بیشتر از هر زمان دیگری در مورد تبدیل شدن آسیا به اکوسیستم فین‌تک جهان بشنویم.
در حال حاضر بیش از ۱۲۰ استارت‌آپ فین‌تک در آسیا وجود دارد که گرچه بیشترشان دارای ایده‌های تکراری در حوزه‌ی بیت‌کوین، پرداخت و بانکداری دیجیتال هستند، اما تلاش‌ها برای یافتن ایده‌های نوآورانه‌تر هم‌چنان ادامه دارد و این تلاش‌ها نویدبخش آینده‎ای روشن برای اکوسیستم فین‌تک آسیا است.
در این مطلب می‌خواهیم ۱۰ شهر آسیا که بیشترین تلاش را برای توسعه‌ی فین‌تک انجام داده‌اند، معرفی کنیم و در پایان نیز گریزی به نظرات کارشناسان جهانی در این مورد خواهیم داشت.

۱) بنگلور- هند

بنگلور را می‌توان مرکز فین‌تک هند معرفی کرد که تعداد بسیار زیادی از استارت‌آپ‌ها در آن رشد کرده‌اند. برنامه‌نویسان و کارآفرینان هندی از کیفیت کاری بسیار بالایی برخوردار هستند و محصولات کاربرپسندی ایجاد می‌کنند. بسیاری از استارت‌آپ‌های فین‌تک بنگلور در حوزه‌های تجزیه‌وتحلیل بزرگ‌داده‌ها، پرداخت و تائید هویت هستند و محصولات آن‌ها اغلب برای طبقه‌ی متوسط جامعه ساخته می‌شوند.
یکی از مشهورترین استارت‌آپ‌هایی که از بنگلور نشات گرفته، بانک‌بازار است که بیش از ۵ میلیون مشتری در خود هند دارد و تاکنون بیش از ۷۹میلیون دلار سرمایه از سرمایه‌گذاران مختلف هم‌چون آمازون دریافت کرده است.

بانک بازار-هند

۲) توکیو- ژاپن

توکیو یکی از شهرهای بزرگ ژاپن است که به نظر می‌رسد به زودی تبدیل به یک اکوسیستم قوی فین‌تکی شود. مهندسان و تکنولوژیست‌های ژاپنی را می‌توان فنی‌ترین افراد بین مردم آسیا دانست، با این‌حال قانونمندی و محیط کاملا کنترل‌شده‌ی ژاپن مانع از پیشرفت مورد انتظار از ژاپنی‌ها شده است.
آلپاکا یکی از مشهورترین استارت‌آپ‌های ژاپنی‌ها است که با نظارت بر داده‌های مالی و الگوریتم‌های بسیار پیچیده سیستم تصمیم‌گیری موفقی را ایجاد کرده است. این استارت‌آپ توانسته است با ایده‌ی ناب خود مشکل فقدان دانش مالی را برای ژاپنی‌ها برطرف کند.

استارت آپ فین تک آلپاکا

۳) هنگ‌کنگ و شانگهای- چین

چین نیز یکی دیگر از فعالان فین‌تک آسیا است، تاکنون استارت‌آپ‌های موفق بسیاری از شهرهای هنگ‌کنگ و شانگهای چین سرچشمه گرفته‌اند. تمایل کارآفرینان و سرمایه‌گذاران برای ورود به بازار بزرگ چین، منجر به رشد هر چه بیشتر اکوسیستم فین‌تک آن شده است.
استارت‌آپ Dianraong یکی از بسترهای وام نظیر به نظیر است که از سال ۲۰۱۲ در حال فعالیت است. این شرکت بیش از ۳۰۰۰۰۰ وام‌‌دهنده‌ی فعال دارد. مدیرعامل این شرکت معتقد است تا دو سال آینده این استارت‌آپ همه‌گیر خواهد شد.

فین تک هنگ کنگ

۴) جاکارتا- اندونزی

جاکارتا یکی از شهرهای اندونزی است که اغلب کارشناسان آن را با پنج سال پیش ایالت‌متحده‌ی آمریکا مقایسه می‌کنند. فضای فین‌تک در این شهر به تازگی اوج گرفته و بسیاری از استارت‌آپ‌های نوآورانه در حوزه‌های مدیریت امور مالی شخصی، پرداخت و ایده‌هایی مشابه در حال راه‌اندازی است.

فین تک در اندونزی

۵) تهران- ایران

تهران را می‌توان تنها شهر ایران دانست که با جدیت تمام در حال توسعه‌ی اکوسیستم مالی خود است. با این‌که تهران هم‌اکنون وضعیت خوبی از لحاظ فین‌تک دارد و استارت‌آپ‌های موفقی در آن در حال رشد هستند، اما در میان اکوسیستم‌هایی‌که کشورهای همسایه راه‌اندازی کرده‌اند، هنوز در مراحل اولیه است و تنها ایده‌های نوآورانه‌تر است که می‌تواند راه‌گشای توسعه‌ی سریع‌تر و پیوستن به سیل بزرگ اکوسیستم فین‌تک آسیا گردد. زرین‌پال، حسابیت، پی‌پینگ و ده‌ها استارت‌آپ دیگر هم‌چنان در حال تلاش برای مقابله با موانع موجود و رشد بیشتر هستند.

فین‌تک تهران

۶) سئول- کره‌ی جنوبی

سئول از شهرهای کره‌ی جنوبی است، اگرچه هنوز به اندازه‌ی سایر شهرها در جمع فین‌تکی‌ها شناخته شده نیست، اما با مقررات جدید بانکداری کره‌ی جنوبی و صدور دستور کمک به تسریع استارت‌آپ‌های فین‌تک می‌توان آن را به عنوان یکی از شهرهایی که در آینده‌ی فین‌تک تاثیر مثبتی خواهد داشت، شناسایی کرد.

۷) سنگاپور- سنگاپور

سنگاپور پایتخت کشور سنگاپور یکی از موفق‌ترین و پرجنب‌وجوش‌ترین جامعه‌های فین‌تک را داراست. از آن‌جایی‌که این کشور بسیار کوچک است، برای دوام آوردن نیاز به نوآوری دارد. دولت سنگاپور این موضوع را به خوبی درک کرده و بیشترین حمایت‌‌ها را از جامعه‌ی استارت‌آپی خود خصوصا فین‌‌تک (که سودآوری بیشتری به ارمغان می‌آورد) به عمل می‌آورد.
سیستم پرداخت MC یکی از قدیمی‌ترین شرکت‌های فین‌تک سنگاپور است که در سال ۲۰۰۵ تاسیس شد. این استارت‌آپ در طی سال‌های گذشته هم‌چنان به رشد خود ادامه داده و علاوه بر اضافه کردن ویژگی‌های فوق‌العاده به محصولش به بازارهای اندونزی، مالزی، هنگ‌کنگ و استرالیا نیز نفوذ کرده است.

سیستم پرداخت سنگاپور

۸) سیدنی- استرالیا

سیدنی در سواحل شرق استرالیا واقع شده و یکی از شهرهای پرجمعیت آسیا است. این شهرستان در بندری با طبیعت بکر واقع شده و برای بسیاری از گردشگران جذاب است. سیدنی به دلیل فضای کسب‌وکاری مستعد و فرصت‌های بالقوه‌ی اقتصادی به هاب فین‌تک استرالیا تبدیل شده است. استارت‌آپ پروسپا(Prospa) استارت‌آپ اعطای وام نفر به نفر را می‌توان یکی از موفق‌ترین استارت‌آپ‌های سیدنی دانست.

۹) بانکوک- تایلند

فین‌تک دومین صنعت قدرتمند تایلند است، این اتفاق با وجود محیط بسته و چارچوب قانونی سخت‌گیرانه‌ دولت تایلند ایجاد شده است. فین‌تک از سال ۲۰۱۴ در تایلند هم‌چنان به رشد خود ادامه داده و استارت‌آپ‌های موفقی نیز تولید شده است.
Omise یکی از مشهورترین سیستم‌های پرداخت است که از سال ۲۰۱۳ در حال فعالیت است. این استارت‌آپ در ابتدا به عنوان کسب‌وکار تجارت الکترونیکی کار خود را آغاز کرده، اما به دلیل این‌که سیستم پرداخت مناسبی پیدا نکرد، تصمیم گرفت که خودش آن را بسازد و سرانجام با همین ایده به موفقیت‌های بزرگی دست یافت.

۱۰) مانیل- فیلیپین

مانیل پایتخت فیلیپین است، این کشور با بیش از ۱۰۰ میلیون نفر جمعیت یکی از کشورهای پرجمعیت آسیا محسوب می‌شود که جامعه‌ی بزرگی از کارگران خارجی نیز در آن‌جا حضور دارند، این ویژگی‌ها فیلیپین را به یک بازار جذاب برای فناوری‌های مالی تبدیل کرده است.
استارت‌آپ‌های فیلیپین ایده‌های فوق‌العاده‌ نابی دارند، همین موضوع باعث شده که در مدت کوتاهی به جمع تحول‌سازان فین‌تک بپیوندند. استارت‌آپ Coins که یک سیستم کیف پول الکترونیکی است، از فناوری بلاک‌چین بهره می‌گیرد. این استارت‌آپ با این‌که در سال ۲۰۱۶ راه‌اندازی شد، اما توانست در مدت بسیار کوتاهی بیش از ۵ میلیون دلار سرمایه دریافت کند.

کوین

کارشناسان معتقدند اگرچه آسیا دارای جمعیت بسیار بزرگی است، اما بیش از ۲۰ کشور در این قاره وجود دارد که هر کدام اقتصاد، ارز و نهادهای نظارتی متفاوتی را دارند. علاوه بر آن به جز اندونزی، چین و هند سایر کشورها ذاتا بازار کوچکی دارند و برای توسعه می‌بایست به خارج از مرزهای کشور خود فکر کنند. آن‌ها معتقدند شرایط و موانع بسیار بزرگی برای استارت‌آپ‌های آسیایی وجود دارد که موفقیت آن‌ها را علی‌رغم تصور بسیار پیچیده کرده است و تنها راهی که برای موفقیت‌های بزرگ وجود دارد: نوآوری، نوآوری و نوآوری است.

وضعیت فینتک در کشورهای در حال توسعه‌ی آسیا

Posted by
مهری سیاه‌ریش

کارشناس ارشد مدیریت کسب وکار (MBA) وبلاگ‌نویس کسب و کار و محقق حوزه بازاریابی محتوا

9 دیدگاه

  1. کاش ما هم میتونستیم

  2. بسیار مقاله مفیدی بود، لذت بردم

  3. ما هم بزودی به جمعشون می پیوندیم با استارت اپ جدیدی که توی راه داریم :))

  4. بسیار عالی بود. به اطلاعاتم اضافه شد.

  5. بسیار مقاله جامعی بود. تشکر

  6. واقعا دستتون درد نکنه ایشالله زرین پال رو در جایگاه های بزرگ جهانی ببینیم

  7. خیلی جالب بود
    این مسئله نشون میده که فضای مجازی به اندازه دنیای واقعی جا برای رقابت داره !

  8. مقاله بسیار عالیی بود ممنون

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *