کمربند جزئی از اکسسوریهایی برای مردان محسوب میشود که برای هر ست لباسی لازم است و هم خانمها و هم آقایان به این اکسسوری در کمد لباسهای خود نیاز دارند. اکثرا آقایان به لباس و کفش خود توجه زیادتری میکنند اما به کمربند در ست لباسهای روزانهی خود توجهی ندارند. ممکن است این تصور وجود داشته باشد که هر نوع کمربندی را میتوان با هر لباسی استفاده کرد اما این اکسسوری کاربردی، باید متناسب با هر لباس انتخاب شود. به طور کلی، باید با تمام شلوارها، حتی شلوارهای جین که دارای حلقه کمربند هستند، از کمربند استفاده شود.در انتخاب کمربند مردانه نکات مهمی را باید در نظر گرفت که در داشتن استایلی عالی به آقایان کمک کند.
انتخاب کمربند مناسب برای آقایان
اگر انتخاب کمربند درستی نداشته باشید، به صورت ناخواسته باعث ایجاد چروک بر روی شلوار شده و یا اندام شما را به صورت نامناسبی نشان میدهد؛ به طور مثال با ندانستن سایز مناسب برای انتخاب کمربند مردانه، ممکن است به صورت ناخواسته انتخاب شما اندازهای کوچکتر از حالتی که باید باشد، انتخاب شود و این مورد باعث ایجاد فرم نامناسب در قسمت شکم و پهلو شده و یا حتی باعث چروک بر روی پیراهن یا شلوار شما شود.
بنابراین انواع کمربند برای هر فرم بدن و نوع لباس متفاوت است و باید موارد دیگری جز اندازهی آن در نظر گرفته شود، زیرا این اکسسوری علاوه بر بالا نگه داشتن لباس جزئی از استایل هر شخص محسوب میشود.
انواع کمربندهای مردانه
کمربندها معمولا به دو دستهی کلی تقسیم میشوند کمربندهای رسمی و کمربندهای معمولی. کمربندهای رسمی معمولا با کت و شلوارها و لباسهای مجلسی پوشیده میشوند. کمربندهای غیر رسمی پهنتر و کمتر رسمی هستند و میتوان آنها را با شلوار جین، شلوارک و انواع دیگر شلوارها پوشید.
کمربندهای رسمی
در کنار کمربند برای لباسهای رسمی، برای لباسهای غیر رسمی نیز کمربند مناسب وجود دارد. برای انتخاب کمربند مردانه بر خلاف فرم کمربندهای رسمی، انتخاب سبک، سگک، اندازه، رنگ و متریال آنها متفاوت و متنوعتر است. چیزی که کمربندهای معمولی را از کمربندهای رسمی متمایز میکند انواع سگک، طول و جنس آنها میباشد. این دسته از کمربندها معمولا پهنتر هستند و در رنگها و جنسهای مختلفی مانند پنبه و نخ مصنوعی عرضه میشوند.
کمربندهای معمولی
در کنار کمربند برای لباسهای رسمی، برای لباسهای غیر رسمی نیز کمربند مناسب وجود دارد. برای انتخاب کمربند مردانه بر خلاف فرم کمربندهای رسمی، انتخاب سبک، سگک، اندازه، رنگ و متریال آنها متفاوت و متنوعتر است. چیزی که کمربندهای معمولی را از کمربندهای رسمی متمایز میکند انواع سگک، طول و جنس آنها میباشد. این دسته از کمربندها معمولا پهنتر هستند و در رنگها و جنسهای مختلفی مانند پنبه و نخ مصنوعی عرضه میشوند.
ساختار کمربند
همهی کمربندهای مردانه، از یک تسمه به جنسهای مختلف تشکیل شده است که به شکل خاصی برش داده میشوند. عموما دارای انتهای گرد و یا نوک تیز است که به راحتی از حلقههای شلوار رد شوند. بر روی ابتدای این تسمه سگک کمربند قرار دارد که بسته به نوع کمربند و مورد استفادهی آن، شکل و جنس آن تغییر میکند. علاوه بر این بر روی تسمه نیز حلقهای مانند حلقهی شلوار قرار داده میشود تا بتوان به راحتی قسمت انتهایی کمربند را بعد از بستن تنظیم کرد و از معلق ماندن آن جلوگیری کرد.
انواع سبکهای سگکها
انواع بسیار گوناگونی از سگک کمربند برای در انتخاب کمربند مردانه با توجه به سلیقهی هر کس وجود دارد. سگک کمربندها بر اساس نوع اتصال آن به تسمه، شامل بسته شدن پیچ، بسته شدن گیره و نوع دوخت آنها دستهبندی میشوند. در این میان، سگکها با توجه به شکلشان بسیار متنوع هستند. برخی از آنها شامل سگکهای زبانهدار، حلقه دوتایی، قلاب فلزی اضافه و سگکهای پرسشده هستند.
برخی از کمربندها دارای سگک صیقلی هستند، به خصوص کمربندهای سگگشان بزرگتر و برجستهتر است، اما دیگر اکثر کمربندهای معمولی دارای روکشی براق یا مات بسته به نوع استفادهشان هستند. علاوه بر این شکلهای معمولی سگک کمربند، به شکلهای مربع، مستطیل گرد متغیر است.
رنگهای کمربند
مانند هر اکسسوری دیگری در کمد لباس،انتخاب کمربند مردانه نیز طیف رنگی بیشماری را شامل میشوند. وجود کمربندهایی در رنگهای خنثی مانند مشکی و قهوهای با سگک کلاسیک و کوچک در هر کمدی ضروری است، زیرا این نوع از کمربندهای مردانه با اکثر سبک لباسها مطابقت دارند. باشد. از طرفی برای داشتن ظاهری منحصر به فرد میتوان از رنگهایی کاملا متضاد با لباس استفاده کرد تا ظاهری کاملا خاص خودتان را برای شما ایجاد کند. اگر طرفدار لباسهای رنگی هستید کمربندهای رنگی را میتوان با هر طیفی از لباسهای رنگی ست کرد تا ظاهری کاملا جسورانه متناسب با شخصیت خود ایجاد کنید.
جنس کمربند
چرم گاو: رایج ترین چرمی است که برای کمربند استفاده میشود که در انواع مختلفی وجود دارد.
· چرم یک تکه، بهترین ظاهر و مقاومترین نوع چرم است. پوست گوساله نرمترین و انعطافپذیرترین نوع چرم را دارد که با کیفیتترین کمربندهای رسمی، از جنس پوست گوساله یک تکه میباشند. این نوع از چرم نیاز به نگهداری دارد و باید با استفاده از واکسهای مخصوص برای چرم، هر چند وقت یکبار پولیش داده شوند تا ظاهر طبیعی و براق خود را حفظ کنند.
· چرم بافته شده، با یک سگک مستطیل شکل برای ساخت کمربندهای قابل تنظیم طول استفاده می شود که میتوانید سوزن آن را در هر یک از سوراخهای موجود بر روی تسمه قرار دهید. چرم بافته شدهی چند رنگ را میتوان برای ست غیررسمی استفاده و چرم بافته شده تک رنگ را برای کت و شلوار غیر رسمی است مانند کت اسپرت استفاده کرد.
· جیر، اغلب برای کمربندهای معمولی استفاده میشود. دوام کمتری نسبت به چرم یک تکه دارد، اما معمولا برای استحکام بیشتر پشت دوزی چرم بافته شده بر روی آنها انجام میگیرد.
چرم مصنوعی: این جنس با مواد پلی اورتان بر روی پشتی پارچه ساخته شده است. این چرم بادوام است و بر خلاف چرم طبیعی نیازی به نگهداری ندارد.
خرید کمربند مردانه
خرید کمربند مردانه میتواند چالشی برای هر مردی باشد، زیرا این اکسسوری مانند دیگر اکسسوریهای مردانه مانند کراوات انتخاب نمیشوند و نیاز به دقت و اندازهگیری دقیقی دارند تا ظاهری کاملا متناسب بر روی لباس ایجاد کنند.
شاخصهای انتخاب کمربند مردانه با کیفیت خوب
از شاخصهایی که قبل از انتخاب کمربند مردانه باید به آن توجه داشت میتوان به موارد زیر اشاره کرد.
نرم بودن چرم: این ویژگی باعث میشود کمربند به مرور زمان ترک نخورد و پوسته پوسته نشود.
عدم ایجاد خراش: بر روی چرم مرغوب نمیتوان به سادگی خش ایجاد کرد، به طور مثال با خراش ناخن علامتی بر روی چرم باقی نمیماند.
دوخت خوب: کمربند مردانهی با کیفیت دوخت تمیزی با نخهای مرغوب دارد که به مرور زمان با استفادهی مداوم از آن نخها جدا نمیشوند.
سگک قابل تعویض: در ساخت بعضی از کمربندها گاها این قابلیت را ایجاد میکنند که بتوان سگک کمربند را عوض کرد. این ویژگی این امکان را به آقایان میهد که با داشتن تسمهای ثابت و عوض کردن سگک آن، ظاهری متفاوت را به کمربند خود ببخشند.
اندازهگیری و تعیین سایز طول کمربند
اولین چیزی که هنگام انتخاب کمربند مردانه باید در نظر گرفت، اندازهگیری خود کمربند است. مثل انتخاب شلوار، پهنای کمربند معمولا بر حسب سانتیمتر اندازه گیری میشود. اما باید این نکته را در نظر داشت که کمربند تا حدی میتواند شلوار را سر جای خود نگهدارد و اگر سایز خود کمربند درست نباشد، کارایی درستی نخواهد داشت. معمولا اندازهی کمربند را به اندازهی ۵ سانتیمتر بیشتر از اندازهی دور کمر در نظر میگیرند. به این دلیل که هنگامی که سگک کمربند در جای مناسب خود قرار گرفت، مقدار بیشتری از تسمه برای قرار گرفتن در حلقهی شلوار قرار گیرد و ظاهر بهتری داشته باشد.
تعیین سایز کمربند
برش هر دوزنده و هر برند کمربند، متفاوت است و انتخاب اندازهی مناسب میتواند گیج کننده باشد، بنابراین بهتر است چند روش برای خرید کمربند را بدانید. برای تعیین سایز در انتخاب کمربند مردانه باید سایز دقیق شلوار خود را بدانید. همانطور که گفته شد طول تسمهی کمربند بهتر است از اندازهی دور کمر ۵ سانتیمتر بلندتر باشد. ساخت برخی کمربندها به گونهای است که یک سایز بزرگتر از سایز شلوار مناسب است، به طور مثال اگر سایز شلوار شما ۳۶ است، سایز ۳۸ را برای کمربند انتخاب کنید. برای اطمینان از اندازه بودن کمربند بهتر است از فروشنده کمک بگیرید.
علاوه بر طول کمربند در هنگام انتخاب کمربند مردانه، باید عرض کمربند نیز در نظر گرفته شود. بیشتر کمربندهای مردانه با توجه به پهنای حلقهی کمر شلوار ساخته میشود که بین ۷ تا ۸ سانتیمتر میباشد. اما برای شلوارهای مجلسی، کمربند با عرض باریکتر باید انتخاب شود. کمربندهای مناسب برای شلوارهای جین نیز بین ۳ تا ۵ سانتیمتر عرض دارند.
اگر کمربند با اندازه اشتباهی را انتخاب کردهاید، نباید با چاقوی یا قیچی، سوراخی در آن ایجاد کنید. واضح است که به کمربند آسیب میرسانید و کمربند در نهایت پاره خواهد شد. بهتر است در صورت بروز این مشکل به فروشگاههای چرم مراجعه کنید تا با دستگاه مخصوص بر روی کمربندتان سوراخ بیشتر درست کنند.
جمعبندی
می توان با انتخاب کمربندی مناسب برای خودتان در خرید این اکسسوری سرمایهگذای بلند مدت کنید. با انتخاب کمربند مردانه با جنس خوب و اندازهی مناسب، نیاز به تعداد زیادی کمربند در کمد لباس خود نخواهید داشت. از یک کمربند با برش درست و تمیز، جنس مرغوب و سایز مناسب میتوانید برای چندین دست لباس مانند ست لباسهای رسمی و شلوارهای پارچهای استفاده کنید و لازم به ذکر است که هر شلواری که دارای حلقهی کمربند است، به کمربندی مناسب برای خود نیاز دارد.