باتری موبایلتان بلافاصله بعد از این که از شارژر جدایش میکنید نصف میشود. هفته هاست که نتوانستهاید با دوربین گوشی از چیزی فیلم بگیرید و تماشای ویدئوهای شبکههای اجتماعی را هم به کلی کنار گذاشته اید. اگر شما هم با باتری گوشی تان مشکل دارید احتمالا این صحنه ها برایتان آشنا هستند. کوتاه بودن عمر باتری گوشی های هوشمند، مثل قدیم و گوشیهای کلاسیک یک چالش است. اما چرا بعضی از گوشی های هوشمند، حتی مدل های پرچمدار و بسیار پیشرفته به مشکل باتری می خورند؟ آیا میشود باتری را جایگزین کرد، یا وقتی که موبایلی با این چالش مواجه می شود باید قیدش را زد؟ در این مطلب ۱۰ دلیل کم شدن عمر باتری گوشی های هوشمند را بررسی می کنیم و سعی میکنیم برای هرکدامشان یک راه حل هم ارائه بدهیم.
۱٫ گوشی های جدید بیشتر شارژ مصرف میکنند
اولین – و شاید منطقیترین- دلیلِ مصرف بالای شارژ در گوشیهای هوشمند، این است که آنها عملکرد بیشتر و پیچیدهتری نسبت به گوشیهای کلاسیک بیست سال پیش دارند. مثلا سامسونگ نوت ۲۰ اولترا را در نظر بگیرید که یکی از جدیدترین و بهترین گوشیهای سامسونگ است. این گوشی تلفن صفحه AMOLED با رزولوشن بالا، با نور و سایز بزرگتر، پردازنده و GPU بسیار قدرتمندی دارد. هرچه صفحه گوشی بزرگتر باشد، شارژ بیشتری برای روشن نگه داشتنش نیاز است.
علاوه بر این، گوشیهای امروزی ما همیشه تعداد زیادی اپلیکیشن را در بکگراند باز دارند تا بتوانیم دائما نوتیفیکیشن دریافت کنیم و در جریان امورمان باشیم. این یعنی مصرف مداوم و همیشگی باتری.
۲٫ گوشیها روز به روز باریکتر میشوند
در یکی دو دهه اخیر، گوشی های تلفن به مرور باریک و ظریف شده اند. اولین آیفون شرکت اپل که در سال ۲۰۰۷ وارد بازار شد، یک و نیم سانتیمتر قطر داشت! در حالی که آیفون سیزده پرومکس (از جدیدترین محصولات اپل) تنها ۷ میلیمتر است، یعنی حدود چهل درصد کمتر.
با کمتر شدن فضای مکانیکی در گوشی، باتریها هم باید کوچکتر ساخته شوند و این یکی از دیگر دلایل کوتاه بودن عمر باتری گوشی های هوشمند است. یک باتری کوچکتر (حتی با وجود همه پیشرفتهای فناوری) هنوز هم قدرت کمتری نسبت به نمونه بزرگ خود دارد. اگر ضربهای به بدنه گوشی شما بخورد، ممکن است باتری هم تحت تاثیر قرار بگیرد که در این صورت بهتر است آن را به تعمیرگاه رسمی ببرید.
۳٫ گذر زمان عمر باتری را کم میکند
اگر یکی دو سالی از خرید آخرین گوشیتان گذشته، احتمالا متوجه شدهاید که زودتر شارژ خالی میکند و وقت استفاده از بعضی از اپها، داغ می شود. گوشیهای هوشمند تا سه سال در حالت ایده آل کارکرد باتری هستند و بعد از آن، عملکردشان آرام آرام کند و سخت میشود. در تلفنهای قدیمی اندرویدی، میشد قسمت پشتی دستگاه را باز کرد و یک باتری تازهنفس به جای مدل قدیمی گذاشت، اما مدل های جدید این امکان را به شما نمیدهند. توصیه ما این است که گوشیتان را به عنوان گجت اصلی تماشای فیلم و سریال در نظر نگیرید و همیشه اپلیکیشنهای بکگراند را ببندید (تا به افزایش عمر باتری کمک کنید).
۴٫اینترنت مسیر انجام همه کارهای موبایلی است
این روزها کمتر کاری در گوشیهای ما هست که نیاز به اینترنت نداشته باشد. از پیامرسانها و شبکه های اجتماعی تا تاکسی گرفتن و سفارش غذا، در همه این موارد اینترنت دیتا یا وایفای روشن است. اتصال گوشی به وای فای، میزان خوبی از باتری گوشی را مصرف کرده و به مرور، کیفیت آن را پایین میآورد. در صورت امکان، وقتهایی که با موبایلتان کاری ندارید اتصالش به اینترنت را قطع کنید.
۵٫ خیلی از افراد از شارژر ارجینال خود استفاده نمی کنند
همه باتری ها با یک سیستم و یک سرعت عمل واحد طراحی نمیشوند، و استفاده از شارژر یک گوشی دیگر ممکن است ضربههای جدی به باتری تلفنتان بزند. البته این مشکل بیشتر در گوشیهای اندرویدی دیده می شود چون آیفون تمام شارژرهایش را با یک طراحی وارد بازار میکند.
۶٫ مجوزهای مختلف و بلااستفاده روی گوشی باز هستند
بهتر است وقتی برنامهای را نصب میکنید و از شما مجوز دسترسی به قسمت های مختلف تلفن را میخواهد (مثلا لوکیشن یا فهرست مخاطبین)، آن را روی حالت Allow when open قرار بدهید. در این صورت، تنها زمانی که آن اپلیکیشن باز و در حال استفاده است، مجوزها فعال می شوند. همین کار ساده میتواند عمر باتری شما را تا حدود زیادی افزایش بدهد.
۷٫ آب و هوا میتواند به باتری گوشی آسیب بزند
درست است، حتی چیزی به سادگی آب و هوای روز میتواند باتری شما را کندتر کند. هوای خیلی گرم یا خیلی سرد، اجزای داخلی گوشی را به هم میریزد و باعث میشود عملکرد عادی خودشان را نداشته باشند.
۸٫ عمر باتری اصلا نباید طولانی باشد!
شاید این دلیل را به عنوان یک تئوری توطئه از زبان خیلیها شنیده باشید، اما بسیاری از منابع اعتقاد دارند که سازندگان گوشی هوشمند، اصلا قصد بهبود عمر باتری دستگاه ها را ندارند. چرا؟ برای این که بتوانند سرعت شارژ را بالا ببرند (و در پی آن شارژرهای فست را با قیمت بیشتری بفروشند)، گجتهای شارژر مختلف را وارد بازار کنند و… مثلا اپل و سامسونگ در گوشیهای تازه شان شارژر ارائه نمیدهند و خریدار باید برای آنها جداگانه هزینه پرداخت کند.
چند توصیه برای استفاده بهینه از باتری موبایل
- روشنایی صفحه را کم کنید یا آن را در حالت اتوماتیک بگذارید: این کار تا حدود زیادی شارژ شما را نگه خواهد داشت. خود تلفن وقتی که در محیط روشن قرار بگیرید، نور را برایتان زیاد میکند.
- میزان refresh rates صفحه را کم کنید: این کار را می توانید در قسمت تنظیمات گوشی انجام بدهید.
- زمان قفل اتوماتیک را کاهش بدهید: اگر تلفنتان را در طول روز زیاد استفاده میکنید، آن را طوری تنظیم کنید که تا نهایتا ۱۰ ثانیه بعد از آخرین استفاده به شکل اتوماتیک قفل شود.
- از والپیپر لایو استفاده نکنید: با وجود همه سرگرم کننده بودنش، این مدل والپیپر باتری را به شدت کم میکند. چون همیشه یک ویدئو در گوشی شما مشغول پخش شدن است.
- تلفنی با صفحه نمایش نسبتا کوچک انتخاب کنید: اگر کارتان طوری است که نیاز ضروری به باتری دارید (مثلا در جاده رفت و آمد میکنید یا جلسات آنلاین متعددی دارید)، بهتر است گوشیهایی با صفحه خیلی بزرگ را کنار بگذارید. هرچه صفحه بزرگتر باشد، باتری بیشتر مصرف و عمر آن کوتاهتر می شود.